| Campusul NIA

Va fi bine!
Așa am încheiat primul mesaj postat pe această pagina, creată în Decembrie 2022, dedicată viitorului persoanelor cu autism.
La acel moment aveam o dorința enormă de a crea un viitor altfel pentru fiul meu și mulți alți adulți și adolescenți cu autism, încredere în planurile, visurile mele, în cei ce-i știam aproape și o asociație nou înființată. Nu știam exact unde, nu știam când, nu știam exact ce, nu știam cum.
Știam doar că Trebuie, iar acest Trebuie a fost motorul ce mi-a și ne-au condus pașii în tot ce a urmat.
Cu inima plină de bucurie și recunoștință, vă scriu astăzi pentru a marca anul extraordinar pe care l-am petrecut împreună, un an în care Campusul NIA a fost prezent în acțiunile mele și ale celor apropiați din primul până în ultimul minut al fiecărei zile. Fiecare pas pe care l-am făcut împreună a fost un pas către un viitor altfel pentru adulții și adolescenții cu autism și familiile lor.
Un an mai târziu … ce am făcut, ce am obținut:
– Un teren de 10.000 mp în orașul Bolintin-Vale prin deschiderea extraordinară și înțelegerea nevoii unui astfel de Campus de către Consiliul Județean Giurgiu și un suport deosebit din partea reprezentanților autorității locale din orașul Bolintin-Vale.
– Un proiect complex, inovativ, unic în România cu servicii integrate terapeutice, medicale , rezidențiale pentru adulți și adolescenți cu autism.
– Toate autorizațiile necesare pentru începerea construcției obținute: Certificat de Urbanism , Aviz alimentare cu energie electrica, Aviz alimentare gaze naturale , Aviz salubritate, Aviz de securitate la incendiu, Aviz sănătate, Aviz OMV , Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu, Expertiză, Studiu Geotehnic, Autorizație de Construcție.
Ce urmează ? Foarte curând începem construcția !
Multe persoane cu totul speciale au venit alături de noi , ca susținători sau în calitate de reprezentanți ai beneficiarilor care așteaptă cu mare încredere și nerăbdare șansa la o viață altfel pentru cei dragi lor, lipsiți de orice sprijin și suport astăzi. Vă mulțumesc din suflet tuturor că sunteți alături de noi în această călătorie uimitoare. Cu încredere, determinare și iubire, vom continua să construim acest campus cu suflet, pentru suflete.
Mulțumim sponsorilor, donatorilor, părinților din comunitatea noastră, colegilor mei ,membrii in Asociației NIA Neurodiversity Academy, membrilor Consiliului Onorific, colaborărilor profund dedicați proiectului Campus NIA și fiecăruia dintre Dumneavoastră care s-a implicat în realizarea acestui proiect. Mulțumim tuturor instituțiilor care ne-au sprijinit in drumul parcurs până acum și celor ce ne vor sprijini in continuare,
Avem nevoie de susținerea fiecăruia dintre dumneavoastră în continuare. Fiecare gest de susținere contează. Vă invităm pe cât mai mulți să fiți arhitecții schimbării, să contribuim împreună la o lume în care fiecare persoană cu autism are șansa de a-și descoperi și a-și atinge potențialul. Noi vă vom informa constant cu privire la stadiile proiectului, împreună cu Dumneavoastră vom clădi fundația proiectului.
Persoanele cu autism au potențial, trebuie doar să avem dorința, căldura, infrastructura și metodele potrivite de a-i sprijini să se descopere pe ei și să aducă un plus de căldură, lumină și valoare nouă celorlalți.
Cu dragoste, recunoștință și multă determinare vom continua construcția Campusului NIA în anul 2024. Fiecare gest din partea dumneavoastră pentru susținerea acestui proiect este o cărămidă în plus la un viitor altfel, pentru sute de persoane anul care vor beneficia de acest proiect.
Implicându-ne, Va fi bine !
Cu dragoste și recunoștință,
Steluța Moisescu, Fondator , Președinte NIA Neurodiversity Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *