| Campusul NIA

Cu mândrie și profund respect, ne bucurăm să vă prezentăm, astăzi, un alt membru extrem de valoros al Board-ului Onorific NIA Neurodiversity Academy – doamna doctor Irina Minescu, Medic Primar în Psihiatria Copilului și Adolescentului și Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Cîmpina, jud. Prahova.
Cu o vastă experiență și expertiză în domeniu, doamna doctor Minescu a devenit un pilon esențial al echipei noastre.
A devenit medic specialist în psihiatria copilului și adolescentului în 2008, an în care s-a angajat la Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina, jud. Prahova, la Secția Sanatorială de copii și adolescenți. Pregătirea în rezidențiat a urmat-o în cadrul Secției de Psihiatrie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” între 2003-2008.
În timpul pregătirii, în rezidențiat a luat contact cu ”lumea instituțională”, cu DGASPC-urile, lucrând ca medic în Centrele de plasament și apartamentele sociale de la Sectorul 2, București, familiarizându-se cu problematica psihică a copiilor și adolescenților abandonați sau rămași dintr-un motiv sau altul în grija statului.
Încă de atunci și-a dorit să contribuie ca profesionist la mai binele copiilor, luptând cu psihologia instituțională, lovindu-se constant de bariera mentalităților.
Experiența i-a folosit ulterior în practica de la Spital, și o bună perioadă de timp a lucrat atât la Spital cât și la Centrul de plasament.
După ce a fost numită coordonator al Secțiilor de copii (2009), a procedurat activitatea Secției, stabilind reguli atât pentru personal cât și pentru micii pacienți, cu rezultate excelente, pentru că fiecare știa, din acel moment, ce are de făcut.
Între timp a terminat și cursurile de consiliere psihoterapeutică susținute la București, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” de către conferențiarul dr Constantin Oancea – mentorul dnei doctor Minescu, și ulterior a absolvit și cursurile de Management Sanitar organizate de Școala Națională de Management Sanitar, dar și cursurile organizate pe atunci de CONAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor) obținând și certificarea de evaluator de spital.
În 2010 a fost numită în, și ulterior a obținut prin concurs, funcția de Director Medical al Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina având sarcini de organizare și coordonare a activității medicale a Spitalului, fiind implicată, alături de echipa managerială, în elaborarea și implementarea de măsuri organizatorice privind îmbunătățirea calității actului medical, a condițiilor de cazare, igienă și alimentație pentru pacienți.
În 2015 a devenit Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina, în prezent fiind la al doilea mandat.
A urmărit formarea unei echipe atât la nivel managerial cât și la nivelul întregului colectiv, încurajând munca în echipă și lucrul bine făcut, cu responsabilitate, cu curaj, având drept motiv, printre altele – pentru echipa medicală motto-ul -”Cine salvează un om, salvează o lume” și în ceea ce privește echipa Voila, motto-ul – “Împreună putem face lucruri pe care niciunul nu le poate face singur!”
A luptat pentru ca actul medical să fie făcut din inimă, cu grijă și respect pentru semenii noștri, considerând că este datoria lor ca instituție publică să ofere pacienților atât condiții bune de cazare, cât și o ‘vorbă bună‘, dând dovadă de empatie, și tratamente medicale adaptate și specializate, având drept concept abordarea biopsihosocială a pacientului cu afecțiuni psihice.
În tot acest timp a profesat în cadrul Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică atât ca medic psihiatru de copii în spital, în regim de spitalizare, dar și oferind consultații de specialitate.
De ce a ales să se alăture cauzei NIA?
“Pentru că vreau să contribui la mai binele celor cărora viața le-a dat mai puțin, pentru că e un domeniu (cel al îngrijirii copiilor cu tulburare autistă) în care e nevoie acută de reforme și pentru că e un domeniu unde experiența mea atât ca medic cât și cea de manager in domeniul sanitar poate fi de folos pentru crearea unui mediu sigur și cât mai apropiat de nevoile tinerilor cu TSA.
Mă ghidez în activitatea zilnică după un citat al lui N.Steinhardt, care s-a potrivit și viziunii mele asupra vieții:
”Împrejurările sunt mai întotdeauna grele!
Împrejurările nu pot fi o scuză decât pentru ratați” „
Echipa noastră este privilegiată să lucreze alături de un om de un asemenea profesionalism, un om dedicat și talentat, al cărui impact pozitiv se resimte în fiecare zi în sănătatea și bunăstarea pacienților pe care îi are în grijă.
Cu o educație impresionantă și un istoric de succese în domeniul psihiatriei copilului și adolescentului, doamna doctor Irina Minescu va continua să fie o sursă de inspirație pentru noi toți și un ajutor real în eforturile noastre de a oferi cea mai bună îngrijire medicală adolescenților și adulților cu autism sever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *