| Campusul NIA

NIAÎncotro? Încotro să alerg pentru ca tu să fi bine ? Ce să cer, dar, mai ales, cui, pentru ca ei toți ceilalți să te vadă?

Iată gândurile unei mame de adolescent cu autism.

Fii parte dintr-un proiect ce înseamnă nepăsarea transformată în acțiune, înțelege singurătatea dincolo de limite, oferă bucurie. Campus NIA înseamnă speranță, dar, mai ales, acel „va fi bine” pentru cei adulți deja și pentru toți cei ce își poartă astăzi în brațe pruncii atipici ce mâine vor deveni adulții… nici tipici, nici atipici, ci dispăruți din lumea medicală.

Adolescenții sau adulții cu autism nu se vindecă subit, ei trăiesc însă nu sunt printre noi. Stau închiși în case, stau izolați în spitale, stau departe de văzul lumii, de parcă ar fi condamnați la   „dispariție”. Nimeni nu îi vede, dar ei sunt. cei ce îi văd sunt părinții și tot ei le simt atât de profund durerea, disperarea, însă nu știu încotro…

Iată adevărata problemă cu care se confruntă sute de familii – poate chiar mii – de adulți sau adolescenți cu autism. Deși autismul nu se vindecă pentru că nu este o boală în sine, după vârsta de 18 ani dispar de peste tot – din statisticile medicale, ba chiar și din rândul nostru, cei ce știm despre copiii cu autism, dar nu ne mai îngrijorăm deloc de ce se întâmplă cu aceștia atunci când cresc mari.

Adulții cu autism se află în grija familiilor, „condamnate” odată cu ei la izolare, la suferință, dar, mai ales, la neputință.

Campus NIA nu înseamnă numai o simplă construcție sau numai terapii și servicii medicale specializate pentru adulții și adolescenții cu autism, pentru familiile lor înseamnă salvarea. Mama sau tatăl adultului cu autism ar putea merge în continuare la serviciu, ar putea avea grijă pe mai departe de ceilalți copii și poate simți că cel ce a crescut și pentru cate nu mai are puterea să facă lucruri se află în grijă unor specialiști care îi oferă suport, îngrijire, un mediu prietenos, un loc pe care ei toți îl vor numi acasă, un loc în care să comunice, să se îngrijească.

Campus NIA arată că sunt „văzuți”, că există. Campus NIA  înseamnă întoarcerea acestora în statistici, înseamnă grija pentru generația oamenilor „tăcuți”, înseamnă acel punct pe „i” din grijă pentru semenii noștri, pentru cei ce au cea mai mare nevoie de noi…pentru ei, dar și pentru aparținători, care își cer drepturile disperați, dar fără șanse de a fi auziți de cineva.

Contribuie și tu la construcția campus NIA și tratează responsabil o problemă reală. Fii parte dintr-un proiect ce merită, care înseamnă nepăsarea transformată în „păsare”, înțelege singurătatea dincolo de limite, oferă bucurie. Campus NIA înseamnă speranță, dar, mai ales, acel „va fi bine” pentru toți cei ce își poartă astăzi în brațe pruncii atipici ce mâine vor deveni adulții… nici tipici, nici atipici, ci dispăruți din lumea medicală.

𝐑𝐞𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜ț𝐢𝐨𝐧ează 𝟐𝟎% 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭 către Asociația NIA Neurodiversity Academy sau contribuie prin sponsorizări directe în contul Asociației: RO30INGB0000999913190722.

Astfel vei sprijini construirea acestui cămin pentru zeci, sute de suflete.

 

Găsești formularul aici: https://hopefromnia.com/sponsorizează-20/

Sponsorizează direct: https://hopefromnia.com/donații/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *