Cine este NIA

NIA= Integrarea și Acceptarea Neurodivergenților

După vârsta de 18 ani, persoanele cu autism nu mai beneficiază de servicii specifice în cadrul sistemului public de asigurări sociale sau în cadrul sistemului de învățământ și “dispar” din punct de vedere statistic.

Conform sistemului actual din România, diagnosticul de autism este înlocuit cu o boală mintală sau tulburare psihică, și, în acest fel, se aduce o atingere gravă nevoilor și intereselor persoanelor cu autism, în special a celor cu autism sever, ducând în cele din urmă la deteriorarea semnificativă a stării de sănătate, a calității vieții și la scăderea drastică a speranței de viață.

În lipsa oricărei infrastructurii adecvate, în lipsa oricărui suport medical și terapeutic adecvat, în prezent, familiile sunt cele care trebuie să găsească singure soluții, ceea ce duce la degradarea semnificativă a calității vieții nu numai a adulților cu autism, ci și a tuturor membrilor familiilor acestora , ajungând să fie izolate, cu dificultăți financiare semnificative și victime ale agresiunii.

WhatsApp Image 2022-12-20 at 11.2
pexels-nicola-barts-7943285

Soluția propusă de Asociația NIA (constituită special pentru acest scop) o reprezintă construirea unei comunități rezidențiale și de ateliere protejate, un proiect inovativ în România, o mână întinsă părinților care au adolescenți / tineri sau chiar adulți neurodivergenți în îngrijire.

NIA = o șansă reală pentru supraviețuire, dezvoltare și integrare în comunitate!

MISIUNE

Misiunea NIA este aceea de a susține adolescenții și adulții cu autism sever și familiile acestora, îmbunătățindu-le viața prin furnizarea de resurse, sprijin, susținere și acces la  terapii.

VALORI

Valorile NIA se bazează pe incluziune, acceptanță și înțelegerea persoanelor cu autism sever și a nevoilor unice ale acestora. Ne propunem de asemenea, să contribuim la educarea publicului despre autismul sever și să eliminăm miturile și stereotipurile asociate acestei afecțiuni.

OBIECTIV

NIA are ca obiectiv dezvoltarea unei comunități rezidențiale și de ateliere protejate  unde adolescenții și adulții cu autism sever vor putea avea acces la terapii, controale medicale și tratament, bucurându-se, în același timp, de socializare, relaționare și dezvoltarea abilităților necesare unei vieți independente.

 

 

Steluța Moisescu - Președinte și Fondator NIA Neurodiversity Academy

Mama unui adolescent cu autism sever, președinte și fondator al Asociației, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al unei companii farmaceutice, cred în umanitate, empatie, diversitate, incluziune și când toate acestea sunt dublate de educație, principii și gânduri bune pentru cei din jur ne vor face să simțim adevărata dimensiune a cuvântului OM.
Crez: Sunt convinsă că fiecare individ, indiferent de abilitățile sale, merită oportunități egale și sprijin adecvat pentru a-și atinge potențialul maxim. Prin experiența mea ca mamă, dar si cel din industrie și angajamentul față de comunitate, am înțeles nevoia stringentă de servicii specializate pentru persoanele cu autism și familiile lor.

Întrebări?

Vă stăm la dispoziție pentru orice detalii legate de activitatea asociației pe adresa de mail: office@hopefromnia.com sau la telefon 0792 532 300